Udržitelnost projektu a publicita projektu

11 . 3 . 2011

Po ukončení realizace projektu musí příjemce dotace splnit podmínky povinné publicity projektu a zajisit udržitelnost projektu v souladu s účelem stanoveným v žádosti o dotaci a pravidlech.

Po dobu 5 let od podání Žádosti o proplacení (od 4. výzvy) resp. podpisu Dohody (do 3. výzvy) běží lhůta vázanosti projektu na účel. V této době je nutno dodržet účel projektu garantovaný v Žádosti o dotaci resp. Projektu dle závazné osnovy a podmínky a povinnosti vyplývající s přidělení preferenčních kritérií např. vytvořit a udržet pracovní místa. Dále není přípustný prodej nebo pronájem (pokud nebylo řešeno již v Žádosti o dotaci a schváleno SZIF) majetku pořízeného (upraveného) za přispění dotace. V neposlední řadě je po dobu udržitelnosti projektu nutno dodržet pravidla pro publicitu projektu.

Příjemce dotace se zavazuje při podpisu Dohody o poskytnutí dotace z Programu rozvoje venkova ČR k dodržení ustanovení týkajících se požadavků na publicitu v souladu s Pravidly a nařízeními EU.

Příjemci dotace LEADER tyto povinnosti většinou splní umístěním viditelné informační tabule v místě realizace projektu a to v případě, že celkové výdaje projektu vedou k investici přesahující 50 000 EUR. Informační tabule musí být instalována na místě realizace projektu od data podpisu Dohody o poskytnutí dotace, nejpozději však k datu předložení Žádosti o proplacení a je na daném místě umístěna po celou dobu udržitelnosti propagovaného projektu. Informační tabule obsahuje název projektu (uvedený v Žádosti o dotaci), symbol a slogan Společenství, logo LEADER, MAS Pobeskydí a logo Programu rozvoje venkova ČR. Tyto informace budou zabírat nejméně 25 % plochy tabule. Minimální formát tabule je A3 (rozměry 297x420 mm). Materiál, ze kterého je tabule vyrobena, je voděodolný.

Bližší informace a další opatření např. billboard, informační plakáty a publikace naleznete na stránkách ministerstva zemědělství: http://eagri.cz/public/web/file/172345/Pravidla_pro_publicitu.pdf

Můžete použít vzor informační tabule (ke stažení na stránkách MAS) určený pro bílý podklad.

Ke stažení:

Vzor informační tabule v .doc

logo MAS Pobeskydí

Související články:

13 . 3 . 2015

28 projektů dokončených v roce 2014

V průběhu roku 2014 jsme spolu s realizátory (příjemci dotací) naplnili Strategický plán Leader MAS Pobeskydí v rámci Programu rozvoje venkova ČR 2007-2013 osmadvaceti dokončenými projekty. Celková hodnota těchto realizovaných projektů činila 27,89 mil Kč, dotace 16,6 mil. Kč.

16 . 11 . 2011

Registrace vybraných žádostí na RO SZIF v Opavě - Výzva č. 5

Dne 25. října 2011 proběhla na Regionálním odboru Státního zemědělského intervenčního fondu v Opavě registrace vybraných žádostí z Výzvy č. 5 MAS Pobeskydí.

22 . 9 . 2011

Obnovená komunikace, chodník, nová hřiště - vše díky LEADERu

V průběhu měsíce září jsme se zúčastnili několika kontrol na místě u zrealizovaných projektů LEADER zaměřených na životní prostředí a infrastrukturu, občanskou vybavenost a rozvoj zemědělského podnikání.

16 . 6 . 2011

Registrace vybraných žádostí na RO SZIF v Opavě - Výzva č. 4

Dne 17. června 2011 proběhla na Regionálním odboru Státního zemědělského intervenčního fondu v Opavě registrace vybraných žádostí z Výzvy č. 4 MAS Pobeskydí.

2 . 5 . 2011

Veřejná prezentace projektů – upozornění pro žadatele

V týdnu od 6. do 10. června 2011 se uskuteční veřejná prezentace projektů podávaných v rámci Výzvy č. 4 MAS Pobeskydí.

1234