Připravujeme návrhovou část strategie

11 . 6 . 2014

Příprava Integrované strategie rozvoje území Pobeskydí je v plném proudu. V současné době pracovní skupiny určují prioritní opatření, které ve strategií nesmí chybět. Návrhy na inovativní a potřebná opatření můžete zasílat i veřejnost na mail strategie@pobeskydi.cz. Oceníme i tipy na zajímavé zrealizované projekty a příklady dobré praxe u nás i v zahraničí.

Na začátku tohoto roku jsme obnovili práce nad strategií. První krokem byla aktualizace analytické části, která v průběhu dubna musela být opětovně změněna pro nově platné území působnosti MAS Pobeskydí (43 obcí) pro programové období 2014-2020. Tuto složitou práci pro nás vyřešil doktor David W. Novák z Ostravské univerzity. Platná verze této analytické části již je vyvěšená na stránkách MAS k připomínkování. Od února probíhal v území průzkum potřeba a problémů formou dotazníkového a anketního šetření. Všem, kteří se zúčastnili, touto cestou děkujeme. Následovala série jedání pracovních skupin pro oblast Hospodářství, Společnost, Životní prostředí a infrastruktura. Facilitátorem pracovní skupin je úsměvaný Mgr. David Rucki ze společnosti EVS Consulting, který pracovní skupiny povede i v příštích týdnech.

Jednání pracovní skupiny Životní prostředí a infrastruktura (3.6.14) Jednání pracovní skupiny Hospodářství (3.6.14) Jednání pracovní skupiny Společnost (4.6.14)

Přes léto budete moci se zapojit do tvorby vize a posílat své návrhy na inovativní a potřebná opatření, které by se dle Vašeho názoru měly ve strategií objevit. Současně s návrhovou části strategie (její návrh bude hotový do konce léta) zpracováváme katalog příkladů dobré praxe z našeho území i celého Česka i zahraničí. Pokud jste se setkali se zajímavých projektem, napište nám o něm. Dobrých nápadů není nikdy dost.

Na podzim se můžete těšit na veřejné projednání strategie a setkání k vybraným tématům či problémům. Souběžně bude strategie předložena k připomínkování a do konce roku bude dokončena. Dále bude následovat její schválení valnou hromadou MAS a bude rozeslána členům MAS, obcích a dalším relevantním aktérům v území a všem, kteří se na jejím zpracování podíleli.