Komunitní centrum „Zelený domeček“ na Lučině přináší nové možnosti pro celou obec

12 . 4 . 2024

Ve čtvrtek 11. dubna 2024 se v obci Lučina u Žermanické přehrady otevřelo nové komunitní centrum Zelený domeček, které nabídne širokou škálu možností pro společné aktivity a setkávání. Jeho hlavním cílem je poskytovat různorodé služby a aktivity pro občany všech věkových kategorií.

Stěžejní aktivitou je hlídání dětí, zejména v dopoledních hodinách, ovšem v nabídce budou také kroužky pro děti, volnočasové aktivity pro dospělé a seniory, tematické večery, odpolední využití herničky a možnost pronajmout si prostory na rodinnou oslavu.  Velkou výhodou je umístění Zeleného domečku – hned vedle obecního úřadu, a tak je zajištěno dostatek prostoru pro parkování.

Za vznikem stojí Katka Mojžíšková se svými kamarádkami Adélkou Kielarovou a Kájou Plačkovou. Velké díky patří zejména Ivanovi Mojžíškovi, který rekonstrukci financoval. Interiér navrhla designérka Adéla Foldýnová a realizátorem byl Michael Ručka – společnost Beskyles. Logo Klubíku Lučina, který je provozovatelem komunitního centra, navrhla Aneta Banášová (AnetaBa). Krásné hračky do začátku věnoval Jiří Majer – hrackarna.cz.

Vznik komunitního centra podpořila Dagmar Sláčalová, komunitní pracovnice projektu MAS Pobeskydí, z. s., a to v rámci projektu SPOKO Pobeskydí, spolufinancovaném Evropskou unií. Zakladatelkám poskytla podporu v podobě důležitých a nutných informací a příkladů dobré praxe, čímž je inspirovala a vedla mnohé jejich kroky.

Tímto vás zveme k návštěvě Zeleného domečku. Více informací získáte na FB Klubík Lučina.

  

Další fotografie >>