Tomáš Machač – MACHAČ malokapacitní jatka s.r.o.

Řezničina má v rodině Machačů z Mořkova bohatou tradici. Pan Stanislav Machač se jí nejprve věnoval jen ze záliby, postupně se z něj však stal vyhledávaný řezník, který nesměl chybět na žádné zabíjačce v okolních vesnicích. Rozhodl se proto své zkušenosti zúročit a v roce 1992 založil Řeznictví a uzenářství Machač. Počátky podnikání byly skromné, podmínky připomínaly spíše větší domácí zabíjačku, dodržovaly se původní postupy a receptury, udilo se v klasických udírnách vysušeným dubovým dřevem. Dnes řeznictví vede jeho syn Tomáš, a přestože podnik během let prošel rozšířením a značnou modernizací, stále úspěšně vyrábí masné výrobky z masa z vlastní porážky v duchu staletých tradic. Za dobře odvedenou práci firma několikrát získala ocenění Regionální potravina. 

Dobroty z rodinného Řeznictví a uzenářství Machač zaručeně udělají radost všem „masožravcům“. Pochutnat si můžete například na trvanlivých produktech z tzv. Skleničkového programu, který sestává z Valašské edice a speciální Tatínkovy edice. Valašská edice zahrnuje tlačenku s vysokým obsahem masa, křupavé škvarky v sádle, jemnou škvarkovou pomazánku, a vynikající jitrnicový a jelitový prejt. Ve vyladěné Tatínkově edici najdete delikatesní paštiku z pečeného vepřového masa a jater, Machačovu valašskou klobásu zavařenou ve slaném nálevu a vepřovku – vepřové maso ve vlastní šťávě. Díky kvalitním surovinám a šetrné sterilizaci při vysoké teplotě v autoklávu mají všechny tyto výrobky dlouhodobou trvanlivost i bez přidání chemických konzervantů a přísad.  

Více o výrobcích:

Valašská zabíjačka

Speciální Tatínkova edice