Moje vesnice (městečko) za 10 let

28 . 3 . 2014

Od 1. února do 15. března t.r. probíhala soutěž "Moje vesnice (městečko) za 10 let" určená pro děti a mládež bydlící nebo navštěvující školu v území Pobeskydí.

Cílem soutěže bylo získat podněty od připravované strategie území Pobeskydí a vzbudit v dětech zájem o místo, ve kterém žijí. Navzdory malé účasti škol, bylo těžké z tolik krásných obrázků a literárních dílek vybrat ty nej.... Nakonec byly vybrány dva příspěvky z každé kategorie.

Výtvarná soutěž pro mladší děti

Ve výtvarné soutěži (horní hranice 5. třída) nejvíce zaujaly obrázky Julie Raszykové (3. třída) a Jakuba Reichenbacha (5. třída). Julie okouzlila hodnotící hravostí a zájmem o lidi. Jakub jednoznačně zabodoval svou technickou precizností i doprovodným textem:

"O 10 let později Zámek v Hnojníku bude krásný, natřený, opravený, no prostě nádherný, teda spoň tak, jako v mém snu. Přál bych si, aby se někomu konečně rozsvítilo v hlavě a ten zámek opravil. a jestli ne, tak ho opravím já, chci pro Svou vesnici jen to nejlepší"

Julie Raszyková (3. třída) Jakub Reichenbach (5. třída)

Literární soutěž pro starší děti

Literární soutěž (horní hranice 9. třída) přinesla mnoho zajímavých postřehů. Naše děti chtějí aktivní život, prostor pro sport a krásné vesničky, které se nemění v město. Nejkrásnější byly příspěvky od Aleny Bednářové a Markéty Reichenbachové.

"Nesmíme ztrácet naše lidské emoce a schovávat se za trapné statusky plné smajlíků! Musíme jít ven a někomu to říct. Ne napsat nebo zavolat, ale říct. Z očí do očí." Markéta Reichenbachová (celý příspěvek >>)

"Když tak ale uvažuji, možná nechci, aby se naše vesnice vůbec změnila. I s nějakými těmi nedostatky je to skvělé místo, kde jsem vyrůstala." Alena Bednářová (celý příspěvek >>)

Všem soutěžícím děkujeme za krásné příspěvky a oceněným gratulujeme.