Adriana Jastrzebská – Borůvkový džem s Beskydského dvorku

Paní Jastrzebská vyrábí společně s manželem a dcerami poctivé kvalitní džemy, sirupy a pesta z darů beskydské přírody. Všechny produkty vyrábí ručně a podle tradičních receptur babiček. „Málokdy si uvědomujeme, že běžné rostliny kolem nás, jako kopřiva, pampeliška, jitrocel mají blahodárný vliv na naše zdraví. Snažíme se navázat na jejich tradiční zpracování a tím uchovat jejich sílu.“ Rodinná manufaktura vyrábí své výrobky v útulném domě v Raškovicích, kde se snoubí krása čerstvého vzduchu s výhledy na známé kopce Beskyd.

Borůvkový džem obsahuje 75 % beskydských lesních borůvek, které jsou vždy čerstvě nasbírány a ihned zpracovány. K výrobě je používán přírodní citrusový pektin a minimum cukru. Džem je také ideální pochoutkou pro ty, kteří si hlídají štíhlou linii. "Jelikož všechny produkty vyrábíme z čerstvých a ručně sbíraných surovin, je aktuální dostupnost zboží závislá na vegetačním období."

Více o výrobcích:

Borůvkový džem

  

            

 Foto: Miroslav Hodeček