Libor Pastorek – Beskydská likérka

Beskydská likérka jde ve stopách místního podnikatele Hermanna Löwa, autora oblíbeného bylinného likéru Lysá hora, za který na světové výstavě v Paříži v roce 1900 získal prestižní ocenění Grand Prix. Pan Libor Pastorek, majitel likérky, se snaží dnešní recepturu co nejvíce přiblížit té původní, která vymizela pravděpodobně během druhé světové války. Základem hořkosladkého likéru je ovocný destilát a jedinečná kombinace bylin, kterou si Pastorkovi poctivě střeží. K dalším stálicím staroměstské likérky patří puškvorcový Lašský likér, který pohladí vaše zažívání, nebo ostřejší Ondráš, hruškový destilát s medem a bylinkami. Všechny tyto likéry navíc poslouží jako výborný suvenýr z návštěvy našich krásných hor. A pozor, ani abstinenti nepřijdou zkrátka, mohou totiž vybírat z celé řady ovocných sirupů. 

Už jste ochutnali beskydské mojito? Drink, jehož základem je lety prověřený bylinný likér Lysá hora z Beskydské likérky Vám namíchají v nejednom místním baru. Jeho přípravu ale hravě zvládnete i sami. Recept je poměrně jednoduchý: smíchejte 5 cl likéru Lysá hora, 10 cl grepového džusu a 10 cl sodovky, přidejte led, čerstvou mátu, meduňku, případně borůvky, a dozdobte plátkem citronu. Lysá hora je výborná i s ginem, zázvorovou či citronovou šťávou.

Více o výrobcích. 

 

 

Foto: Miroslav Hodeček