Martin Hlaváč – Pstruh ze Pstruží

V Rybochovném zařízení Pstruží se chovu pstruhů věnují už přes 40 let. Místní pstruzi nejsou určeni jen k prodeji, ale také k vysazování do lovných revírů od Jablunkova až po Vsetín. O jejich blaho se zde ve svém volném čase stará Martin Hlaváč a jeho kolegové z Českého rybářského svazu, z.s., místní organizace Frýdlant nad Ostravicí. A protože je pan Hlaváč zarytým ochráncem přírody, vedle těchto běžných činností navíc realizují projekt „U vody s rybářem“, zaměřený na environmentální výchovu dětí a mládeže v oblasti života ve vodě a jejím okolí. Dětem jsou určeny také rybářské příměstské tábory. 

„Tajný“ tip na přípravu Pstruha ze Pstruží přímo od pana Martina: použijte kameninovou misku! Zatímco na obyčejném talíři ryba rychle vychladne, v kameninové misce zůstane dlouho příjemně teplá. Na pstruha můžete použít rybí koření s troškou grilovacího koření, zhruba 5-10 minut nechat zapéct v troubě rozehřáté na 180 stupňů, potřít máslem a nechat dopéct dalších 10 minut. Servírujte přímo v misce.

Více o výrobcích. 

 

 

Foto: Miroslav Hodeček