Závěry workshopu k realizaci šablon

19 . 4 . 2017

Dne 10. dubna 2017 se uskutečnil v odpoledních hodinách workshop k realizaci šablon k výzvě OP VVV „Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování – šablony pro MŠ a ZŠ I.“ Workshopu se zúčastnili zástupci cca desítky škol z Pobeskydí. Po úvodním představení místní akční skupiny a integrovaného nástroje byla prezentována problematika realizace a administrace projektů – šablon. Problematikou přítomné provázela Mgr. Silvie Lišková, animátorka škol.

Před zahájením realizace projektu je vhodné si řádně přečíst právní akt a žádost. Na workshopu paní Lišková mezi jinými upozorňovala na potřebu sledování a naplňování výsledkových indikátorů. Naplňování výstupových indikátorů není postihováno, ovšem tyto indikátory mají úzkou vazbu na výsledkové indikátory. Je potřeba věnovat větší pozornost zejména indikátoru Celkový počet účastníků, kde jsou evidování účastníci s bagatelní podporou min. 24 hod. Je potřeba, aby každý účastník této hodnoty dosáhl. Více o dokladování naleznete zde. Na workshopu zazněli i informace k povinné publicitě, vzorům příloh zprávy o realizaci (např. třídní knihy, zápisy apod.) a procesu monitoringu, archivaci a způsobilým výdajů.

Diskutován byl problém uzavírání dohody o provedení práce s ředitelem školy v rámci projektu. K této problematice se již na podzim minulého roku vyjádřilo MŠMT (viz zde). Ředitele diskutovali, zda administrace projektů je běžnou náplní práce ředitele nebo zda na tuto činnost lze uzavřít dohody. Tématem k diskusi bylo i dosažení bagatelní podpory 24 hod. při realizaci šablon na další vzdělávání pedagogů.

prezentace z workshopu