Vzpomínky na budoucnost

2 . 4 . 2015

Tento kouzelný název byl zvolen pro projekt spolupráce deseti místních akčních skupin Moravskoslezského kraje. Celý název zní "Vzpomínky na budoucnost - evaluace a monitoring strategického plánování MAS Moravskoslezského kraje"

Do projektu spolupráce se zapojilo deset místních akčních skupin Moravskoslezského kraje v čele s koordinační MAS Opavsko a dále devíti partnerskými MAS z nichž čtyři jsou místní akční skupiny nové. Jedná se o nové MAS Jablunkovsko, MAS Lašsko, MAS Slezská brána, MAS Bohumínsko a již zkušené MAS Hlučínsko, MAS Hrubý Jeseník, Rýmařovsko a Rozvoj Krnovska a samozřejmně naše MAS Pobeskydí.

Cílem a výsledkem projektu  bude návrh metodického rámce procesu evaluace. Na základě shromážděných podkladů bude vypracován návrh metodiky evaluace především pro posuzování dopadu Strategických plánů LEADER (dále jen „SPL") realizovaných v letech 2007 - 2013 (2015) na území jednotlivých MAS Moravskoslezského kraje. Z navržené metodiky vyplyne minimálně 10 ukazatelů pro nastavení účinného mechanismu monitoringu a evaluace.

Projekt bude ukončen na přelomu května a června t. r. Výstupy budou využity pro zpracovávanou evaluace SPL MAS Pobeskydí.

Další informace a výstupy naleznete v nové sekci na těchto stránkách.