Podporujeme podmínky pro kvalitní vzdělávání

10 . 8 . 2017

Až do 11. září bude otevřena výzva MAS Pobeskydí, ve které je připraveno 15 milionů korun na projekty do vzdělávací infrastruktury. Žadatelé mohou předkládat žádosti o podporu ve třech aktivitách výzvy:

  • Infrastruktura pro předškolní vzdělávání
  • Infrastruktura základních škol
  • Infrastruktura pro zájmové, neformální a celoživotní vzdělávání

Podpořeny mohou být například projekty zaměřené na zvýšení kapacity mateřských škol, rekonstrukce a vybavení odborných učeben základních škol nebo vznik nových kmenových tříd. Podpořené prostory musí být vždy bezbariérově dostupné. Základním požadavkem je zajištění bezbariérové toalety a umožnění volného pohybu osob na vozíku od vstupu do budovy po vstup do učebny. Projektové záměry s výjimkou projektů na předškolní vzdělávání musí být v souladu s Místním akčním plánem vzdělávání (MAP, případně KAP). Maximální výše celkových způsobilých výdajů na jeden projekt činí 5 mil. Kč (celkové výdaje projektu mohou tuto částku přesáhnout), míra podpory činí 95 % způsobilých výdajů projektu. Projekt je zapotřebí realizovat na území některé ze 43 obcí Pobeskydí.  

Žádost o podporu je nutné podat prostřednictvím portálu MS2014+ (dostupný na adrese  https://mseu.mssf.cz). Pro úspěšné podání žádosti o podporu je klíčové postupovat dle Obecných a Specifických pravidel výzvy ŘO IROP a dle textu 3.výzvy MAS Pobeskydí-IROP-Vzdělávací infrastruktura I. Upozorňujeme, že příprava žádosti a jejich příloh může být časově náročnější. Velkou pozornost věnujte prosím zpracování studie proveditelnosti. Vedle dodržení povinné osnovy uvedené v příloze Specifických pravidel je zapotřebí do studie proveditelnosti zapracovat informace požadované ve výzvě MAS Pobeskydí (část Další specifika výzvy).

Ve čtvrtek 3. srpna proběhl v Třanovicích k výzvě na vzdělávací infrastrukturu seminář pro žadatele. Prezentační materiály ze semináře jsou volně dostupné zde.

Své projektové záměry můžete u nás konzultovat.

Pavel Žiška

+420 558 431 084, +420 776 735 053, ziska@pobeskydi.cz