Nové ubytování pod Ondřejníkem a další projekty LEADER

3 . 3 . 2011

V posledních dnech poběhly tři kontroly na místě projektů LEADER zaměřených na cestovní ruch, občanskou vybavenost a infrastrukturu.

Dne 1. března letošního roku jsme se byli podívat v rámci kontroly na místě na nově vybudované ubytování pro agroturistiku v Kunčicích pod Ondřejníkem. Za přispění dotace LEADER (PRV ČR 2007-2013, opatření IV.1.2) zrekonstruoval Oldřich Menšík nevyužívanou zemědělskou budovu na ubytovací zařízení rodinného typu pro cca 10 osob. >>

Ubytovací zařízení v Kunčicích p/O (žadatel Menšík) Ubytovací zařízení v Kunčicích p/O (žadatel Menšík)

LEADER rovněž přispěl k inovaci veřejného osvětlení v Bruzovicích a to v místních částech: Bruzovičky, Bruzovice střed a lokalita u Sedlišť (kontrola na místě proběhla 18. února). V Nošovicích (kontrola na místě proběhla 25. února) již mohou zaparkovat svoje hasičské vozidlo v rozšířené hasičské zbrojnici. I tento projekt, kde byla žadatelem o dotaci Obec Nošovice, byl podpořen z LEADERu.
V příštích týdnech nás čekají kontroly na místě v mateřské školce v Čeladné nebo v Bílé, kde rovněž inovovali a rozšířili veřejné osvětlení. Po fyzické kontrole projektů následují poslední kroky administrativních postupů zvané „autorizace“ a „příkaz k platbě“.

 

Další ukončené projekty >>